• L'equip de Nubilum ha participat a les #JEID23 amb la vídeo-experiència sobre l'arxiu de Santa Eulalia El papel del archivo en los 180 años de moda de Santa Eulalia i en l'últim número de la revista Item amb l'article ‘La transformació de l’arxiu històric de Santa Eulàlia per al seu 180è aniversari’.

L’any passat, la icònica botiga de moda de Barcelona Santa Eulalia va celebrar el seu 180è aniversari amb l’exposició ‘SANTA EULALIA. 180 anys de moda’ al Palau Robert i un catàleg que s’han estès a través del 2023.

A Nubilum, fa uns quants anys que tenim la sort de treballar en el seu arxiu, un veritable viatge a la història de la moda internacional i, amb l’objectiu de posar en relleu el valor del seu arxiu històric d’indumentària, fotografia, premsa i disseny, els nostres companys Maria Ridao i Enric Zapatero han publicat dues peces que ja estan disponibles públicament.

D’una banda, tenim el més recent de tots, un article a l’últim número de la revista Item titulat ‘La transformació de l’arxiu històric de Santa Eulàlia per al seu 180è aniversari’. És un número molt especial, ja que la mítica revista es torna completament digital i oberta a tothom. Per tant, encaixa perfectament amb la història de com l’arxiu de Santa Eulalia ha jugat un paper clau en la comunicació i la celebració del seu passat, present i futur de l’empresa. El fons de l’arxiu és ric i variat, incloent-hi no només alguns dels vestits més icònics de la marca, sinó també molt material de disseny, cartelleria, premsa, felicitacions de Nadal, etiquetes, fotografia de moda i molt més.

LLEGEIX AQUÍ L'ARTICLE

Zapatero, Enric; Ridao, Maria. «La transformació de l’arxiu històric de Santa Eulàlia per al seu 180è aniversari». Item: revista de biblioteconomia i documentació, 2023, Vol. 2023, Núm. 74, https://doi.org/10.34810/itemn74id417421.

Per últim, el mateix equip de Nubilum que treballa a l’Arxiu de Santa Eulalia va participar en les Jornades Espanyoles d’Informació i Documentació #JEID23 de FESABID presentant un vídeo que mostra el dia a dia de l’arxiu de Santa Eulalia, així com un petit viatge històric per les façanes d’una botiga que ha vist passar les dècades des de finals del segle XIX fins avui dia. Com una imatge val més que mil paraules, us deixem amb el vídeo:

A Nubilum continuem treballant a l’arxiu de Santa Eulalia i celebrem la seva aposta per una empresa que té cura del seu patrimoni i posa en valor la seva història per poder dibuixar un futur més ric.