Celebrem 10 anys, una dècada d'innovació en el món de la gestió documental

Descobreix el camí de NUBILUM en aquests 10 moments inoblidables

Aquest 2023 hem commemorat una dècada completa d’èxits i creixement amb Nubilum i, per tancar l’any, no se’ns acudeix millor manera que convidar-vos a reviure amb nosaltres 10 moments inoblidables que han marcat el nostre camí fins ara.

Esteu preparats per acompanyar-nos en aquest viatge a través de la nostra història?

Logo de NUBILUM 10 anys.

El naixement de Nubilum (abril 2013). Tot va començar fa just 10 anys, quan uns companys van decidir emprendre una aventura en un sector que coneixien de primera mà, amb l’objectiu d’aportar qualitat i humanitat a uns serveis tan essencials com són la gestió de la informació, documentació, consultoria o TIC.

La pàgina web de Nubilum (febrer 2014). En menys d’un any, ja estàvem posant en marxa la versió de la pàgina web que esteu llegint en aquest blog. Tanmateix, cal destacar que el disseny en aquell moment era un pèl diferent, ja que és ben sabut que la usabilitat i l’experiència d’usuari a Internet evolucionen a un ritme trepidant.

El primer calendari (2014). El segon any de Nubilum va inaugurar una tradició que continua fins a dia d’avui: la creació d’un calendari d’escriptori amb temàtiques tan diverses com biblioteques perdudes, personatges literaris, dones destacades de la història, mitologia catalana i molt més. Una curiositat interessant és que moltes de les idees que donen vida als nostres calendaris provenen de les propostes dels nostres mateixos companys de l’equip.

Llegeix el repàs dels calendaris que vam fer en els 7 anys de NUBILUM.

La primera trobada (2017). El 2017 va marcar l’establiment de la primera trobada de Nubilum. Considerant que formem part d’un equip divers que treballa des de diferents instal·lacions, aquesta trobada esdevé un element essencial per poder veure’ns i passar una bona estona amb tot l’equip. Actualment, celebrem dues trobades cada any: una a l’estiu i una altra al Nadal.

El naixement del blog (2018). Durant el 2018, vam prendre consciència que teníem moltes històries i coneixements per compartir, i va ser llavors quan vam decidir inaugurar el blog de Nubilum. Des de llavors, hem publicat diversos articles que t’encoratgem a explorar aquí. En la seva totalitat, aquests inclouen casos d’èxit, entrevistes, cròniques, informes de jornades i una visió aprofundida del present i futur del sector documental.

Neix el projecte #museuobert (març de 2020). Amb l’arribada de la pandèmia, vam decidir no aturar la nostra activitat, i és així com va aflorar el projecte #museuobert, una iniciativa de difusió en línia d’una trentena de museus d’arreu de Catalunya.

Què és #museuobert?

El projecte #museuobert és un portal col·lectiu de difusió en línia, impulsat durant l’època de confinament per les empreses NUBILUM i Coeli, que actualment acull +68.000 béns patrimonials de les col·leccions d’una trentena de museus d’arreu de Catalunya.

Aquest projecte s’ha presentat a diversos esdeveniments del sector (CIMED, XVII JEID, Europeana: Recover, Rebuild, Grow, II Jornada Patrimoni, etc.).

Visita la web

La primera trobada virtual (2020). Les nostres trobades tampoc es van aturar; tot i que al 2020 vam haver de dur-les a terme de forma virtual, vam aconseguir mantenir l’esperit de reunió. Aleshores, quan vam tornar a la presencialitat, vam celebrar-ho encara amb més entusiasme.

Certificació de les ISO (2022). Durant el 2022, vam dedicar esforços significatius per certificar Nubilum en les normes ISO 9001 i ISO 30301, que enguany també hem ampliat a la ISO 14001. Aquesta certificació atesta que a Nubilum operem amb elevats estàndards de qualitat i de manera sostenible.

Llegeix l’article sobre el reconeixement de les tres certificacions aquí.

La celebració del desè aniversari (2023). Aquest any hem commemorat el desè aniversari de Nubilum amb tot l’equip, compartint moments especials que inclouen trobades i activitats úniques, com un scape room. Una dècada de projectes, trobades, esdeveniments, col·laboracions i amb companyerisme que hem abordat amb molt d’entusiasme.

Ens preparem per al futur amb determinació. Tot i que no sabem exactament què ens depara, el que sí podem assegurar és que continuarem treballant amb dedicació i col·locant les persones al capdavant, perquè l’equip és el factor determinant per a l’èxit d’un projecte. Amb aquest esperit, esperem poder celebrar molts més anys i continuar compartint les nostres experiències dins del món de la gestió documental en aquesta secció de la nostra pàgina web.


Sobre NUBILUM

A NUBILUM treballem amb arxius, museus i biblioteques, així com institucions d’altres sectors, tant públics com privats, on desenvolupem tasques molt diverses de documentació, gestió de col·leccions, gestió web, comunicació, creació de cursos presencials i online, atenció al públic i moltes més accions que enriqueixen a cada institució i als professionals del nostre equip.

Vols que t'ajudem?

931 003 094
info@nubilum.es
Carrer de Casanova, 27, àtic 2a 08011, Barcelona