10 passos per a que el nostre sector afronti la situació després del COVID-19

Ens trobem davant d’una nova realitat per a tots, persones i institucions. L’anomenada “nova normalitat” està a punt d’instaurar-se a tot el món després de la pandèmia del COVID-19 i molts sectors veuran com aquests canvis els afecten directament.

Estem molt a prop de la reobertura dels centres d’informació com són arxius, biblioteques museus i per això és imprescindible saber què fer i com començar de nou després del confinament. El tracte amb l’usuari, la forma en què treballem i, en general, el nostre dia a dia s’han d’adaptar a les circumstàncies actuals i mantenir viu el treball i l’accés a la informació.

Des del grup de treball “Acció i col·laboració davant de la crisi”, en el qual Nubilum participa juntament amb STC Nedap, Baratz i Fesabid, hem treballat en la realització d’un decàleg per ajudar a al sector de la Informació i la Documentació a sortir endavant en aquests moments incerts.

Com diu el mateix decàleg, és en els moments de crisi quan afloren les realitats. La indiscutible necessitat del sector de la informació i la documentació en aquests moments ha de sortir endavant, però és important també ser realistes, de cara a adaptar-nos als nous escenaris.

Esperem que aquest decàleg us ajudi, us acompanyi i ens apropi una mica més a tots per a defensar l’accés a la informació.

Decálogo acciones covid